Formació

Des del Casal de Joves volem que tingueu tota la informació per decidir el vostre futur acadèmic i per això, us expliquem tot el que heu de saber per poder formar-vos a Catalunya així com l’oferta que tenim al nostre municipi.

Primer de tot, teniu clar com funciona el sistema educatiu del nostre país i quins itineraris podeu fer? Us deixem aquesta infografia interactiva de la Generalitat perquè descobriu i trieu el vostre camí. 

Tot i així sabem que a vegades escollir no és gens fàcil i us volem ajudar. 

Què puc fer per decidir el meu futur acadèmic?

  • Coneix-te, fes una llista de tots els teus gustos, habilitats, característiques personals, interessos… 
  • Informa’t de tota l’oferta formativa
  • Visita el Saló de l’Ensenyament i tots els recursos d’orientació que trobaràs al seu web.
  • Visita centres educatius (instituts, universitats…) en les seves jornades de portes obertes. 
  • Investiga el mercat laboral

Quina oferta formativa hi ha a Tordera?

Després de cursar l’ESO, que podeu fer-ho a 4 dels instituts dels municipi, teniu l’opció de fer el batxillerat a l’IES Lluís Companys, que els fan tots excepte l’artístic. També, en cas que no hagueu aprovat l’ESO, podeu preparar les proves d’accés al grau mig a l’Escola d’Adults. A Tordera només disposem d’un Cicle Formatiu de Grau Mig, el d’informàtica, que es cursa a l’IES Lluís Companys.

Per a més informació podeu demanar hora i venir al Casal de Joves on us assessorarem o bé us posarem en contacte amb l’Oficina Municipal d’Escolarització del Departament de Serveis Personals de l’Ajuntament de Tordera.

Recursos

Afegeix l'aplicació a la pantalla d'inici