Laboral

Potser heu arribat al moment en el que voleu entrar al mercat laboral però no sabeu per on començar? ETT?, CV?, portals per buscar feina?… Hi ha moltes maneres de buscar feina i, a Tordera, al Casal de Joves i al Servei Local d’Ocupació us assessorem i us ajudem en tot el procés.

Sabeu què volen dir i per a què serveixen algunes de les eines per buscar feina?

CV: El Currículum Vitae és la vostra presentació, amb ell oferiu la primera imatge de vosaltres mateixos i l’única informació que té l’empresa a la que voleu accedir. El currículum és un compendi resumit i esquemàtic de dades i antecedents formatius i professionals d’una persona i és un document viu, això vol dir que ha d’estar en constant actualització. 

ETT: Les sigles volen dir Empresa de Treball Temporal. La seva activitat consisteix a posar a disposició d’una altra empresa (l’empresa usuària), amb caràcter temporal, treballadors que ha contractat la pròpia ETT. 

Portal d’Ocupació: Un portal d’ocupació és un lloc web especialitzat que integra oferta i demanda laboral existent en el mercat. L’objectiu principal d’aquest espai, que pot ser pagat o gratuït, és oferir als seus usuaris un servei de recerca de feina en línia, de manera ràpida i simple.

Borsa de Treball: Servei que dona resposta a les persones que busquen feina i a les empreses que cerquen treballadors i treballadores amb l’objectiu de facilitar i/o millorar la seva inserció laboral.

Internet és una eina fàcil i ràpida per distribuir el teu currículum i per trobar ofertes laborals noves i detallades. Molt sovint, amb una subscripció a un servei de borsa de treball per Internet n’hi ha prou per accedir a molta informació sobre les ofertes del teu camp laboral. Ara bé, primer cal que tinguem fet un curriculum vitae.

Com ha de ser un CV?

  1. Sigues breu. El teu currículum no ha de ser molt llarg (màxim dues pàgines) però hi ha d’aparèixer tota la informació clau del teu perfil.
  2. Adapta’l a les empreses. Modifica el teu currículum perquè encaixi amb cada candidatura. Destaca en cada cas les teves aptituds, competències, coneixements i experiència que et fan ideal per ocupar el lloc de treball concret.
  3. Cuida els aspectes formals del currículum. Inclou una bona fotografia, utilitza un tipus de lletra formal i estructura bé els diferents apartats.
  4. Sigues sincer. Posa informació real. La informació falsa sempre acaba sortint a la llum i perjudicarà el teu perfil.
  5. Evita detalls innecessaris. No posis detalls com el teu estat civil o que has realitzat un curs de ioga si no té relació amb l’oferta d’ocupació.
  6. Utilitza i destaca paraules clau. Inclou totes les paraules clau que vols destacar del teu perfil i fes-les visibles. La primera lectura del teu currículum serà ràpida, si destaques bé les paraules clau que t’identifiquen i ajudaràs a què els reclutadors es fixin en tu.
  7. Posa els enllaços als teus blogs o pàgines de presentació. Inclou tots els enllaços en els quals es pugui trobar més informació sobre tu i mantingues aquesta informació actualitzada.
  8. Inclou les teves competències i coneixements. Pot ser que hagis adquirit competències i coneixements a través de vies no formals. Mostra-ho en el teu currículum, això et farà destacar per sobre dels altres.
  9. No oblidis la carta de presentació. Acompanya el teu currículum d’una carta de presentació en la qual expliquis perquè t’agradaria treballar en aquesta empresa i perquè creus que ets un bon candidat.
  10. Repassa-ho i demana opinió abans d’enviar-ho. Comparteix el teu currículum amb els altres perquè et diguin la seva primera impressió i en què s’han fixat.

 

Abans d’acabar, us volem parlar del Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Tordera

És un servei que té per objectiu posar a disposició de les persones aturades i de les treballadores les eines i els recursos necessaris per millorar la seva ocupabilitat i formació.

A l’apartat de recursos, us deixem alguns webs on trobareu exemples i consells de com fer el vostre curriculum vitae.

Si encara teniu dubtes, podeu venir al Casal de Joves a fer-lo o posar-vos en contacte amb el Servei Local d’Ocupació.

Recursos

Afegeix l'aplicació a la pantalla d'inici