canvi climàtic

canvi climàtic

El canvi climàtic és un fet i el seu impacte en tots nosaltres és cada dia més gran. N’has sentit a parlar a la televisió o has notat mai que el clima del teu país estigui canviant? Et fa l’efecte que els hiverns són menys freds i que cada any plou més i neva menys? Has comprovat mai que la primavera arriba cada any més d’hora? Tot això són símptomes de l’acceleració del canvi climàtic o, com també en diuen, de l’escalfament global. Si no prenem mesures per frenar-ho, és gairebé segur que al llarg d’aquest segle l’escalfament global farà canviar de forma radical el nostre món i la nostra manera de viure. La vida de milions de persones podria estar en perill.

Hem fet una llista d’algunes de les coses que podríeu fer en el vostre dia a dia per lluitar contra el canvi climàtic:

​1Redueix les emissions. Deixa l’ús del transport privat i opta per utilitzar mitjans de transport sostenibles com ara la bicicleta, el transport públic o els vehicles compartits.

Estalvia energia. La utilització d’electrodomèstics d’alta eficiència energètica contribueix a l’estalvi d’energia, com també l’ús de leds o l’aïllament adequat de la llar.

Redueix el consum de béns. Un consum responsable i eficient comporta una reducció de la creació de residus, sobretot dels plàstics.

Recicla. Utilitza els contenidors urbans, així com les deixalleries per separar els residus i fer un bon reciclatge. Saps que pots estalviar més de 730 quilos de CO2 a l’any reciclant només les deixalles que produeixes a casa?

Reutilitza. Cal donar una segona oportunitat a tot allò que no utilitzes. Els mercats de segona mà o l’ús compartit són una opció.

Alimentació. Cal consumir productes de proximitat i de temporada. Evitar, tant com es pugui, consumir productes envasats, sobretot el plàstic. Redueix el consum de carn, ja que la ramaderia és un dels sectors més contaminants de l’atmosfera.

Treball. El teletreball s’imposa com a model sostenible, ja que evita els desplaçaments, com també les videoconferències.

Els boscos. Consumeix fusta amb segell sostenible i col·labora en el manteniment dels boscos evitant incendis forestals.

Llibres

Instagrams

Pàgines web

Afegeix l'aplicació a la pantalla d'inici